Menu
Your Cart

PIGMENTI

Pigmentii utilizati in tampografie si serigrafie se grupeaza in functie de aplicatie, in:

- pigmenti pentru cerneluri pe baza de solvent si cerneluri plastisol

- pigmenti pentru cerneluri pe baza de apa

In functie de efectul realizat la imprimare, diversitatea este mult mai mare. O selectie a celor mai utilizati este urmatoarea:

- pigmenti metalici – efect metalizat 

- pigmenti fluo – efect de fluorescenta

- pigmenti culori diverse 

- pigmenti fosforecenti

- pigmenti termocromici

- pigmenti reflectorizanti

Ca o  regula generala, pigmentii pe baza de particule de aluminiu se utilizeaza pentru cerneluri argintii, iar cei pe baza de cupru si zinc se utilizeaza pentru cernelurile aurii.

Auriul este mai suscebtibil la oxidare decat argintiul.

Particulele de pigment sunt de obicei acoperite cu un acid gras care ajuta pigmentul sa se mentina la suprafata stratului de cerneala, asigurand stralucirea cernelii.

Brand: Quaglia
Pigmentii pe baza de apa VIRUS AQUATINT respecta cerintele OEKO-TEX 100 clasa 1, fara ftalati, fara PVC, fara formaldehida care sunt compatibili cu toate bazele VIRUS (in general se adauga in proportie de 5%). O parte dintre ei sunt certificati GOTS 6.0.Pigmentii utilizati in cernelurile pe baza de ..
0.00 lei
Ex Tax:0.00 lei
Brand: Sun Chemical
Pigmenti metalizati, argintiu si auriuPigmentul auriu este un amestec de cupru si zinc, in diverse proportii. Un auriu intens se obtine dintr-un amestec de 70% cupru si 30% zinc, in timp ce un auriu pal se obtine din 90% cupru si 10% zinc. De obicei, la fabricarea pigmentului auriu se foloseste o co..
0.00 lei
Ex Tax:0.00 lei
Showing 1 to 2 of 2 (1 Pages)