Menu
Your Cart

INTINDERE SITE si REALIZARE ECRANE

Intinderea sitei pe rama se realizeaza cu sistem de intindere pneumatica cu clesti individuali SEFAR 2,  sistem SEFAR 3 si 3A si masurarea tensiunii de intindere cu tensiometru – diverse modele (Tensocheck, Tektomat sau Newtontester). Dimensiunea maxima a ramei pentru intindere este de 2200 x 4000 mm. Pentru diversele formate de rame necesare clientilor, se fac montaje cu clestii din dotare, corespunzatoare formatului ramei.


Sistemul automat de emulsionare a sitei MODEL GRUNIG, folosit in departamentul de executie a ecranelor serigrafice, ofera reproductibilitatea secventei de emulsionare atat la emulsionarea ud pe ud, cat si la emulsionarea stratului aditional de nivelare, cu o toleranta de +/- 1 micron. Dimensiunea maxima a ramei care poate fi utilizata in sistemul de prindere este: 1250 x 1500 mm.


Dimensiunea maxima exterioara a ramei pentru care se poate realiza expunerea emulsiei in masa de expunere este de 1300 x 2100 mm. Pentru dimensiuni mai mari, expunerea se va realiza in functie de nivelul detaliilor solicitate. Pentru expunere se utilizeaza lampa cu halogenura metalica 5 kw.

Verificarea ecranului se face vizual prin examinare cu lupa cu marire 30 X si prin masurarea grosimii cu ajutorul ELCOMETRU-lui. 

Pentru asigurarea expunerii in conditii optime si reproductibile, dupa uscare si racirea emulsiei, se masoara umiditatea acesteia cu un aparat dedicat.


Ecranele pe care le putem realiza sunt de la cele cu rezolutie foarte mare pentru policromie pana la ecrane groase, pentru aplicatii speciale si Braille